Analize veterinare

 

Cabinetul medical veterinar Vet Stil Consult va pune la dispozitie urmatoarele tipuri de analize: analize de sange (biochimie), analize de urina (sediment si sumar), examen coproparazitologic, examen parazitologic din secretie auriculara si raclat cutanat, teste rapide pentru Giardia, Parvoviroza, Distemper, test de Babesioza.


Anestezie

 

Anestezia este un procedeu medical de diminuare sau de suprimare temporara, completa sau partiala, a sensibilitatii corpului la dureri, realizat prin agenti chimici. Cabinetul veterinar Vet Stil Consult practica diverse tipuri de anestezie, cum ar fi: locala si genarala. Anestezia locala este caracterizata prin pierderea reversibila a senzatiei de durere intr-o anumita zona a corpului, prin administrarea unui produs medicamentos. Anestezie generala consta in pierderea reversibila a constiintei si memoriei evenimentului neplacut. Realizam anestezii clasice, dar si cu antidot, care au ca si avantaj trezirea intr-un timp mult mai scurt a animalului.


Chirurgie

 

Generala, abdominala, ortopedica, oftalmologica.

Chirurgia generala este o specializare ce include o varietate de proceduri comune efectuate sub anestezie generala si care acopera manopere precum: extirpare glande perianale, drenare abcese, extirpare formatiuni patologice, cistotomie (eliminarea de pietre din vezica urinara), etc.

Chirurgie abdominala: sterilizare (ovariohisterectomie/orhidectomie), operatii de cezariana, operatii pe splina (splenectomii), operatii de remediere a diverselor tipuri de hernii, extirpare tumori abdominale, uretrostoma, indepartarea de corpuri straine gastro-enterologice, torsiune si dilatatie gastrica, etc.

Chirurgie ortopedica: rezectie cap femural, remediere luxatie (cot, sold), amputari membre, remediere dispalzie de sold, ruptura de ligament, etc.

Chirurgie oftalmologica: remedierea prolapsului glandei Harder (cherry-eye), entropion, ectropion, indepartarea corpilor straini, luxatie de glob ocular, etc.

Consultatii la domiciliu

 

Cabinetul veterinar Vet Stil Consult ofera consultatii in functie de necesitatile animalului: pentru juniori, seniori, de rutina sau de specialitate. Pentru cei care nu au un prieten necuvantator inca langa ei dar isi doresc acest lucru le oferim consiliere.

In cadrul consultatiilor pentru juniori veti primii informatii privind deparazitarile interne si externe, vaccinarile, alimentatia corespunzatoare insotita de suplimentele vitamino-minerale, sfaturi utile cresterii lui, dar si despre sterilizare. Seniorii au nevoie de o terapie adjuvanta care sa ii asigure confortul necesar varstei inaintate.

Controalele de rutina sunt necesare pentru o preventie a eventualele probleme de sanatate, de aceea este obligatoriu sa se faca de minim 2 ori pe an. In acest fel se poate face o evaluare completa a starii de sanatate a animalutului.

Controalele de specialitate sunt obligatorii cand proprietarul sesizeaza o modificare in comportamentul animalutului. Dorim din partea propietarilor o corecta si completa relatare a acestor modificari in vederea stabilirii diagnosticului corect si adoptarea unui tratament adecvat.


Deparazitari interne si externe

 

Deparazitarea interna

Deparazitarea se efectueaza cel putin o data pe luna, pana la varsta de 6 luni, ulterior ea se va efectua o data la 3 luni. Exista mai multe tipuri de produse antiparazitare care actioneaza pe mai multe tipuri de paraziti. Principalii paraziti intalniti sunt: ascarizi, viermi cu carlig, viermele bici, viermi lati, viermi cardiaci (dirofilarii), viermi rotunzi.

 

Deparazitarea externa

Deparazitarea externa se realizeaza o data pe luna cu ajutorul picaturilor spot-on, care se aplica pe piele la nivelul cefei, in mai multe puncte, sau prin administrarea orala de produse antiparazitare.   Principalele boli transmise prin insecte hematofage (capuse, tantari), inclusiv la om: Babesioza, Boala Lymme, Dirofilarioza. Babesia – transmisa la caine (si la om) prin muscatura de capusa, mai ales cand temperaturile mediului sunt de aproximativ 10-20 grade Celsius (primavara si toamna). Borelioza (Boala Lyme), Bartonella, Erlichia – Se transmit la animale (si la om) prin insectele hematofage – idem Babesia Filaria/Dirofilaria – Se transmite la animale (si la om, de multe ori fara simptome) prin muscatura de tantar: un vierme circulant in sange se localizeaza in vasele de sange din pulmon (chiar si la om) sau/si in inima!


Dermatologie

 

Pielea este cel mai mare organ al corpului, ce ajuta la mentinerea homeostaziei  (proprietatea de a mentine constantele mediului intern in limite foarte apropiate), de aceea trebuie sa-i acordam o atentie sporita.

In cadrul examenului dermatologic este foarta importanta buna comunicare intre medicul veterinar si proprietar, deoarece orice informatie corecta si completa, ajuta la punerea unui diagnostic exact si rapid.

Chiar daca de multe ori pentru proprietar nu prezinta o atentie sporita, secretiile  auriculare, pruritul, eczemele, pierderea parului din anumite zone (alopecie), scuamele (matreata), pot genera reale probleme.

Ecografie

 

Ecografia veterinara este o metoda de investigatie neinvaziva ce creeaza un disconfort minim neavand urmari negative. Structuri, precum: cordul, organele din sfera abdominala, dar si alte tesuturi moi pot fi vizualitate cu ajutorul ultrasunetelor, de unde putem afla informatii importante legate de functionalitatea acestora. Cabinetul veterinar Vet Stil Consult colaboreaza cu cei mai buni specialisti in domeniu, ajutandu-ne sa obtinem un diagnostic cert.


Microcipare

 

Microciparea câinilor este obligatorie și are următoarele avantaje:

  • Identificare sigură toată viața;
  • Unicitatea microcipului garantată oriunde în lume;
  • Procedeu netraumatizant, implantare ușoară;
  • Citirea se poate face ușor și rapid, fără a stresa câinele;
  • Va constitui dovada în cazul unui câine furat;
  • Va putea permite identificarea unui câine găsit și astfel va fi redat deținătorului;
  • Va putea permite identificarea și sancționarea persoanelor care abandonează câini;
  • Microciparea reprezintă implantarea unui circuit integrat de identificare sub pielea unui câine;
  • Microcipul are dimensiuni reduse (marimea unui bob de orez) și utilizează tehnologia pasivă bazată pe
    unde radio de joasă frecvență (RFID).

Metoda identificării electronice a animalelor s-a impus în Uniunea Europeană ca cea mai sigură metodă care permite o citire simplă, sigură și rapidă a codului unic.

Microciparea este realizată de către medicul veterinar de liberă practică.
Microciparea se realizează cu ajutorul unui dispozitiv (tip aplicator sau seringă) care conține microcipul capsulat în sticlă biocompatibilă, rezistentă la apă, vibrații sau șocuri, cu sistem antimigrare.

Alături de seringă se află un numar de 5-6 etichete autoadezive care au înscrise pe ele codul unic al microcipului.

Microciparea se face prin injectare, în regiunea de mijloc a gâtului, în partea stângă sau suprascapular, subcutanat. Microciparea nu implică anestezie și nu este dureroasă.

Microciparea se poate face oricând, la orice vârstă. Microcipul este inert din punct de vedere biologic. Nu există riscul de respingere a acestuia de către corp sau de dezvoltare a unei alergii atât timp cât acesta a fost corect implantat, cu respectarea normelor de igienă.

Odată ce microcipul a fost implantat, identificarea este valabilă pe toată durata de viață a câinelui.
Identificarea este sigură, nu poate fi pierdută sau modificată, iar câinele este protejat în cazul pierderii sau furtului.

Toată lumea știe cât de delicată este problema câinilor fără stăpân. Microciparea și înregistrarea câinilor sunt metodele care ajută la reducerea acestei probleme.
Inregistrare RECS (Registrul De Evidenta Al Cainilor Cu Stapan):

  • Identificarea și înregistrarea câinilor cu stăpân sunt obligatorii.
    În momentul microcipării se eliberează un carnet de sănătate cu serie și număr unic. Carnetele care nu corespund acestor cerințe vor fi înlocuite.

 

Termenul limită pentru înregistrarea câinilor este 1 ianuarie 2015.

  1. Câinii neînregistrațivor fi considerați câini fără stăpân, nu vor putea fi vaccinați antirabic și vor tratați conform legislației în vigoare (vezi HG 1059/2013).
  2. Câinii deja microcipați dar neînregistrați– înregistrarea acestora se va putea efectua doar dacă microcipul implantat este valid. Altfel, se va recurge la o nouă microcipare.
  3. Câinii vaccinați antirabic, fără microcip și neînregistrați– trebuie identificați și înregistrați până la data de 1 ianuarie 2015 sau înaintea revaccinării anuale.
  4. Din data de 15 martie 2014 este interzisă vaccinarea antirabică a câinilor neînregistrați.
  5. Câinii nou-născuți– trebuie microcipați și înregistrați în maxim 90 zile de la fătare, înaintea vânzării, donării sau scoaterii în spații publice a acestora.
  6. Câinii cumpărați din petshop sau canisetrebuie să fie microcipați, înregistrați și să aibă carnet de sănătate în momentul vânzării acestora.

Schimbarea proprietarului, fătarea, vânzarea, donarea, pierderea, furtul sau moartea animalului trebuie înregistrate în Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân. Proprietarul are obligativitatea să informeze medicul veterinar despre orice astfel de eveniment și va trebui sa completeze un formular in vederea acestui lucru.

  • Sterilizarea cățeilor de rasa mixta (care nu au atestat de rasa de la Asociatia Chinologică) este obligatorie, cu excepția cățeilor care suferă boli incompatibile cu aceasta manopera
  • Foarte important este faptul ca, in conformitate cu noua legislatie,nu vei putea iesi cu animalul in spatii publice decat daca acesta este microcipat, inregistrat, si vaccinat antirabic.

Oftalmologie

 

Oftalmologia veterinara este o ramura importanta atat in randul cainilor, cat si a pisicilor, si nu numai, deoarece pot sa apara diverse probleme, precum: corpi straini, entropion, ectropion, ulcer corneean, cherry-eye etc.

 


ORL

 

Otorinolaringologia (ORL) este specialitatea medicala care se ocupa cu studiul anatomiei, fiziologiei si patologiei urechii, a nasului si a faringelui.

Cele mai frecvente afectiuni sunt: otitele (micotice, parazitare), tulburarile de echilibru, inhalarea de corpi straini, rinitele.

Cabinetul veterinar Vet Stil va sta la dispozitie pentru diagnosticarea acestor probleme!


Eliberare Pasaport UE

 

Circulația câinilor si  pisicilor este posibilă pe teritoriul Uniunii Europene cu respectarea următoarelor reguli:

  • animalul să fie identificat cu un microcip care corespunde standardelor ISO 11784 sau 11785;
  • animalul să fie vaccinat contra rabiei după data identificării și cu cel puțin 21 de zile de a intra pe teritoriul unui alt stat membru al Uniunii Europene. Vaccinarea antirabică se realizează de către un medic veterinar autorizat de autoritatea competentă;
  • animalul să fie însoțit de un pașaport conform modeluluiprevăzut de legislația europeană, eliberat de către un medic veterinar autorizat de autoritatea competentă;
  • animalul să fie examinat clinic cu 24 de ore înainte de a părăsi România de către un medic veterinar autorizat de autoritatea competentă;